2015. október 17., szombat

A Divat és Matematika közös halmaza

Ki gondolná hogy a divatnak bármilyen köze lehet a matematikához? Elsőre talán meghökkentő lehet e két teljesen különböző terület ötvöződése, mégis Fleischer Sára, a Serajewellery tervezőjének ez sem lehetetlen. Személy szerint nekem a matematikáról a keményen bemagolt tételek és a szorongó dolgozat írások jutnak eszembe, ezzel szemben Sára számára " a matematika valójában izgalmas és játékos, nem mellesleg kifejezetten esztétikus." Gimnazista kora óta korrepetál gyerekeknek matematikát és ez a játékos szemlélet inspirálta ékszereit is.

 Kép: Serajewellery Facebook oldal

Art Deco-t idéző ékszerek, egyedi stílus, precíz kidolgozás és magas minőségű előállítás. Nem véletlenül, hiszen Sára számára nagyon fontos szempont volt az ékszereknél, hogy jó minőségű anyagokból készüljenek és helyi szakemberek segítségével nyerjék el végső formájukat.



Ezt a réz nyakláncot például egy pesti- rézlánckészítő állítja elő, egy csepeli gyárban vágják ki a formákat, végső formájukat pedig Vágási Tamás ötvösművész mentorálásával nyeri el.



A fractional fülbevaló mintázatát a törtrész függvény ihlette, alakját pedig a Fibonacci-sorozat grafikus ábrázolása által leírt csigavonal inspirálta. 




Az ember nem is gondolná, milyen területek fúziójára vagyunk képesek, milyen kreatív tud lenni valaki, aki szenvedélyesen szeret valamit és új, egyedi dolgok létrehozására képes a régi és fontos értékek megteremtése mellett.

Sok sikert kívánok Sára számára! :)
Biztos vagyok benne hogy még sokat fogunk hallani róla!


Elérhetőségek;



Szőkefürtös szeretettel,
Csókol B&C


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése