2015. szeptember 11., péntek

Nyaralóház magasfokon

Ki tudna ellenállni ennek a varázslatos helyen fekvő nyugalmat árasztó nyaralónak? Egy bökkenő van csak, hogy ez a csodaszép házikó Nashwille-től 30 mérföldre egy csöppnyi Leiper's Fork nevű faluban fekszik. De nem kell messzire utaznunk, hiszen ezt a harmóniát akár magunk is megteremthetjük saját otthonunkban. Bevallom őszintén, egyik nagy álmom, hogy egyszer egy büszke parasztház tulajdonosa leszek szülőfalumban Mádon, ahova elvonulhat a kis családom a város zajától és ezeket a képeket látva, csak még inkább megerősít abban, hogy az álmokat soha nem szabad feladni. :-)




Hinta a tornácon. Mi ez ha nem tipikus Amerika. Nálunk kevésbé gyakori, mégis amikor kiskoromban az öreg nénik és bácsik kint ültek a faluban a kapu előtt lévő kő vagy fapadon annak igenis hangulata volt, szóval én simán behoznám a divatba. Szociálisan összetartó ereje van.



A fehér falak, az ablakon beszűrődő sok fény és a szellősen berendezett bútorok, mind mind tágítják a teret. A stílusok észrevehetetlenül keverednek mégis tökéletes harmóniát alkotnak a házban.


Akárki bekukkant a hálószobába a szövetek kiválasztása, a maszkulin csillár és a falburkolat is, egy férfias puritán stílust takar. Egy egyszerű, de mégis elegáns hely, ahol az első perctől kezdve jól érzi magát az ember. Egyetlen egy furcsaságot találtam, hogy amennyire elüt a másik hálószoba és fürdőszoba stílusa annyira észrevehetetlen is.  A két ágyas szobában úgy érezhetjük magunkat, akár egy Nanny McPhee mesébe csöppent egyik gyermek, aki épp himlősen fekszik és a trutyi orvosságot próbálják ledugni a torkán. Nem gondoljátok?


Szép ízléssel berendezett házacska, ahol nem a modern világ kihangsúlyozása és magamutogatása, hanem egy nyugodt kis fészek megépítése volt a cél. 

Képek: Countryliving

Szőkefürtös szeretettel,
Csókol B&C 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése