2013. június 17., hétfő

Mesés rajzok Szegedi Katalin tollából

Aki a facebook oldalamat figyelemmel kíséri, aki nem itt megteheti, biztos találkozott már Szegedi Katalin meseillusztrátor képeivel akinek munkájával volt szerencsém megismerkedni a Wamp design vásáron.

Színes élettel teli képek, magával ragadó figurák, aprólékos részletek, vidám és szomorú mesék melyek elvarázsolnak és egy másik világba röpítenek minket. Mindig is közelebb éreztem magamhoz azokat a régimódi meséket amikben királylányok, tündérek, nyuszik, mindenféle állatok szerepelnek ahelyett a sok agresszív durva harcos mesék mellett ami egyre több csatornán ömlik a gyerekek felé.

Például nem felejtem el, hogy gimnáziumos koromban elkezdtem összegyűjteni a régi mesefilmek címeit a legjobbakat, amiket annyira imádtunk. Futrinka utca, Jamie és a csodalámpa, Kockás fülű nyúl, Mekk mester, Kalánka néni stb. és ez a gyűjtés annyira magával ragadta az egész osztályt, hogy mindenki ezzel foglalkozott és rengeteg mese cím gyűlt össze. Annyira jó volt nosztalgiázni kicsit:)

Ezért sok-sok mesekönyvet, esti meseolvasást, régi diafilm nézegetést, bábozást és megannyi jópofa együtt töltött időt mindenkinek!:)
Nektek milyen régi mese címek jutnak eszetekbe?


Csók, B&C

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése